מתכון לקציצות חצי חצי אפויות

מחפשים מתכון לקציצות ביתיות? בערוץ זה מתכונים ורעיונות לאירוע בסגנון אוכל ביתי.

 

באדיבות זמי שרייבר, מסעדת סנדר תל אביב

במתכון הזה אנחנו משלבים  בשר, עוף והודו. את הקציצות מניחים בתבנית אפייה על שכבות של ירקות פרוסים ספוגים בציר עוף, כך שהקציצה נותרת עסיסית גם בגרסתה האפויה.

 

מתכון לקציצות אפויות בתנור. צילום גיא הכטצילום גיא הכט

 

המרכיבים:

200 גרם בקר טחון

200 גרם חזה עוף טחון

200 גרם הודו טחון

1 בצל קצוץ

1 בצל פרוס

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1 תפוח אדמה חתוך לפרוסות

1 קישוא חתוך לקוביות

1 עגבנייה חתוכה לפרוסות

1 פלפל אדום חתוך לפרוסות

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

שתי ביצים

כוס פירורי לחם

חצי כוס ציר עוף

פפריקה

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון בצל קצוץ , קישוא, תפו"א חתוך לקוביות, שום ופטרוזיליה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר, ההודו וחזה העוף. מוסיפים את הביצים רבע כפית פפריקה, רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל. לשים עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות ומצפים היטב בפירורי לחם. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית: תפוח אדמה פרוס, בצל פרוס, פלפל אדום ועגבנייה. מערבבים את ציר העוף עם חצי כפית פפריקה, רבע כפית פלפל ורבע כפית מלח. יוצקים את הציר והתבלינים על הירקות באופן אחיד. מסדרים את הקציצות על הירקות ואופים בתנור כרבע שעה. הופכים את הקציצות ואופים כרבע שעה נוספת עד הזהבה. מגישים לצד הירקות.

 

עוד מתכוני קציצות:

מתכון לקציצות בשר מטוגנות

מתכון לקציצות עוף מטוגנות

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות ברוטב בצל ושום

 

לכל המתכונים לאירוע כשר

 

מצאו קייטרינג אוכל יהודי לאירועים

באתר קייטרינג ריכזנו עבורכם את חברות קייטרינג אוכל יהודי והשפים המומלצים לכל סוגי האירועים על פי התמחויות. לקבלת ייעוץ וליווי אישי בדרך לאירוע המושלם צרו עמנו קשר באמצעות הטופס בתחתית העמוד או מספר הטלפון בראש עמודי האתר, השירות ניתן ללא עלות או התחייבות. מזל טוב ובהצלחה! 

 

 

קייטרינג לפי מטבח      קייטרינג לחתונות     קייטרינג לפי סוג אירוע  

קייטרינג בשרי         קייטרינג חלבי        קייטרינג לבר מצווה  

אזורי שירות      דוכני אוכל לאירועים     מגשי אירוח    מתכונים לאירועים

 

שתף